Joyzine.se


Recension - Skiva

Barcode
Ahead Of The Game, 2006
Skivbolag: Scarlet Records
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-01-30
Hemsida: www.barcodehardcore.dk

Vem har sagt att det här med artistnamn inte kan vara tufft och roligt på en och samma gång? Vi har SS Graveyard, Dr J, Panter, Rookie och Snick – startfemman i den danska hardcoreakten Barcode. Nu är detta inga duvungar precis, orkestern har varit i omlopp sedan 1995 och mannen med gitarren, Dr J (alias Jacob Bredahl), återfinns även i akter som Hatesphere och Allhelluja, fast då är det strupmisshandel som gäller.

Nu kan väl varken Hatesphere eller Allhelluja sägas färga av sig särskilt mycket på det som Barcode sysslar med, förutom att jag personligen tycker att Bredahl gör sig bättre bakom gitarren än bakom micken. Där de tidigare nämnda band står för thrash respektive hårdare stoner, står Barcode för klassisk oldschool hardcore. Det är hårt, det är koncist och det är svängigt.

Något som även tilltalar mig är att det inte är några krusiduller. Låtarna är korta, flertalet runt en och en halv minut, men det räcker för att klämma in mer än nog av svettig energi och rosenröd aggression. SS Graveyard sköter sig dessutom alldeles föredömligt som skrikare och gastare. Pondus ger ytterligare tyngd.

Sedan innebär ju oldschool per automatik att det hålls rent från diverse nymodigheter som annars har en tendens ta över själva kvalitén i låtskrivandet för vissa band inom genren. I fallet med Barcode är det raka rör som gäller och utslaget över en hel platta finns det en tendens till att tankarna börjar vandra iväg mot andra sälla jaktmarker mot slutet av en genomlyssning. Detta förtar dock inte det faktum att ”Ahead Of The Game” är en grym platta som visar vart skåpet ska stå (och vart det alltid har stått).

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Allhelluja

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner