Joyzine.se


Recension - Skiva

Stone Sour
S/t, 2002
Skivbolag: Roadrunner Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-09-23
Hemsida: www.stonesour.com

Nu när Slipknot tagit sig lite ledigt passar flera av bandets medlemmar på att syssla med sidoprojekt. Självklart blinkar dollartecknen inför ögonen på skivbolagsbossarna på Roadrunner och så väl Murderdolls med den maskerade batteristen Joey Jordison i sättningen som Stone Sour med stämbandsmisshandlaren Corey Taylor och strängbändaren James Root släpper plattor ungefär samtidigt.

Även om Corey Taylors fantastiska röst gör det omöjligt att inte tänka på fanatiska Slipknot-attacker spelar Stone Sour i en helt annan liga än de maskerade dårarna. Deras musik är långt ifrån aggrometal med death metalvibbar utan snarare någon form av mjuk postgrunge. Taylor får visa att han faktiskt har en riktigt bra sångröst betydligt mer än i sitt huvudband och varierar det talangfullt med sitt patenterade vansinnesvrål. Just kontrasterna är det som gör Stone Sour intressanta. De vågar skriva så väl riktigt hårda låtar som avskalade och nästan radiovänliga ballader. Kanonlåten Bother som kunde avnjutas på soundtracket till storfilmen Spiderman skulle gå hem i de flesta kommersiella radiokanaler.

Stone Sour når dock inte ända fram med sitt debutalbum. Det räcker inte med spännande kontraster och en sångare långt ut över det vanliga för att lyckas – även om det är en bra bit på väg. Bandets problem är att de inte lyckas fylla plattan med spännande låtmaterial. Även om flera låtar är riktiga höjdare finns det för mycket slött och tråkigt som borde ha rensats bort. Genren erbjuder inte riktigt det navigationsområde som bandet skulle behöva och många av låtarna blir allt för lika varandra.

Det blir ganska uppenbart efter några lyssningar att det här inte är annat än ett sidoprojekt (Taylor och Root får dementera det hur mycket de vill, jag sväljer det inte) och att det huvudsakliga fokuset fortfarande ligger på Slipknot. Det gör dock inte skivan dålig, med inställningen program kan man snabbt göra detta till en riktigt delikat musikupplevelse. För några av spåren är som sagt riktigt smakfulla.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Är Bråvalla ett hot mot Metaltown?
Hultsfreds vassaste band 2006
Stone Sour (2010-11-18)
Stone Sour (2013-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner