Joyzine.se


Recension - Skiva

Slowmotion Apocalypse
Obsidian, 2007
Skivbolag: Scarlet Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-07-24
Hemsida: www.slowmotionapocalypse.com

Jag kan inte helt och hållet älska Slowmotion Apocalypse, men samtidigt kan jag heller inte banna dem för att de oblygt stjäl ett sound rakt av. De arma italienarna gör helt enkelt grejen alldeles för bra för att jag ska kunna förebrå dem. De behandlar sitt stöldgods med värdighet.

Dåtida referens: At The Gates. Nutida referens: Hatesphere. Har ni hört ”Slaughter Of The Soul” och ”The Sickness Within” har ni hört ”Obsidian”. Så enkelt är det. Men sämre förebilder kan man ju ha och italienarna har en uppenbar fallenhet för skandinaviskt mangel av melodiskt snitt.

Jag skulle lätt missta Slowmotion Apocalypse för någon av ovannämnda grupper alla dagar i veckan om det inte vore för att jag har någorlunda god koll på dessas diskografi. Sydlänningarna har de förkrossande vassa riffen, den ilsket hetsande sången och de medryckande låtarna. För att inte tala om de smittande melodigitarrerna. ”Obsidian” är At The Gates-uppföljaren som skulle ha kommit istället för The Haunted.

Gruppen lånar rentav, precis som så många andra band som onanerar till At The Gates-posters, in Tompa Lindberg som gästgastare i en låt, The Blessing. Det låter förstås medryckande hemtamt. Precis som de flesta kompositionerna på plattan.

Men så var vi fast i den ständiga originalitetsdiskussionen igen. Jag diggar när jag lyssnar på ”Obsidian”, det ska understrykas. Men samtidigt försvinner lite av glädjen när hela skivan låter så vansinnigt mallad. Enbart en låt, Be Quick Or Be Dead där Extremas Gianluca Perotti gästar och tar Slowmotion Apocalypse åt speed metalhållet, avviker från mallen och vågar gå i en annorlunda riktning.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner