Joyzine.se


Recension - Skiva

Skyfire
Mind revolution, 2003
Skivbolag: Hammerheart
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-06-10
Hemsida: www.myspace.com/skyfiremusic

Jag måste säga att jag ställer mig något tveksam till Höörkollektivet Skyfires andra fullängdare. Där första plattan var sprudlande och livfull känns ”Mind revolution” mer platt och tråkig. Skåningarna kör på i samma hjulspår och har egentligen inte ändrat sig ett dyft sedan senast, problemet är bara att nya skivan inte innehåller lika bra låtar som föregångaren. Idéerna känns inte lika sammanhängande och klara den här gången.

Konceptet med symfonisk blip-blop black/death metal är kul i sig, men jag tycker Skyfire tar det lite för långt. Keyboardarrangemangen tar alldeles för stor plats och är framförallt på tok för högt mixade. Stundtals kväver de gitarrerna helt och hållet och då blir det ingen bra metal av det.

Samtidigt som det ibland blir olidliga synthmattor år ”Mind revolution” ändå hårdare än förstlingsverket. Något jag uppskattar. När pågarna smiskar för fullt är det riktigt trevligt att lyssna. Nämnda debut innehöll även smaskiga melodislingor vilket nya given också bjuder på, om än inte i samma utsträckning. Det är synd att ljudbilden är så pass tam och plastig som den är, med en mindre dockhusgullig och mer taggig produktion skulle Skyfire kunna bli väldigt intressanta.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Skyfire (2000-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner