Joyzine.se


Recension - Skiva

See You Next Tuesday
Parasite, 2007
Skivbolag: Ferret Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-08-28
Hemsida: www.myspace.com/seeyounexttuesday

”Parasite” låter ungefär som min överkokta hjärna gjorde efter fyra långa timmar på en Swebus-buss i helgen. Ingen kan klandra mig! Precis alla andra skulle också ha haft ett vansinnigt inferno av gäll och rödglödgad grind innanför pannloben efter att ha tvingats lyssna på en 19-årig östgötskas trångsynta bild av världen under precis hela resan. Hade jag varit utrustad med Chris Fox röstresurser hade jag obevekligt lutat mig fram över sätet och vrålat ”håll käften din…”, ja det är nog bäst att inte skriva ut okvädesorden. Det var bra nära ett utbrott även utan välsmord strupe.

Ni fattar. See You Next Tuesday lirar hämningslöst arg grindcore med en skogstokig sångare i fronten. Som gjort för att hetsa upp vilken filbunke som helst. Hårt nog för att skrämma ihjäl pensionärer och tillräckligt bångstyrigt för att den korta speltiden ska kännas mer än nog. Några dynamiska andningspauser (som väl får symbolisera de härliga minuter under ett stopp då östgötskan klev av för att köpa vatten) smygs in, men de är inte många.

Utan att uppfatta ett ord av vad nämnde Fox sjunger kan jag konstatera att humorn står i första rummet. Låttitlar som Before I Die I’m Gonna F*ck Me A Fish och Good Christians Don’t Get Jiggy With It ‘Til After Marriage säger det mesta. Till den östgötska pestspridaren som fick mig att bli precis lika frustrerat uppretad som See You Next Tuesdays musik skulle jag avslutningsvis vilja dedicera Just Out Of Curiosity, Are Your Parents Siblings?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner