Joyzine.se


Recension - Skiva

Attent!on
2,3,1!, 2005
Skivbolag: Viking Wreckchords
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-09-27
Hemsida: -

Det är en rutinerad skara musikanter med fyra olika nationaliteter som utgör Attent!on. Med medlemmar från Norge, Danmark, Tyskland och Polen släppte de sin första tolva redan 1988. Senast de kunde höras på platta var tio år senare,1998, men nu är det alltså dags igen. 7an ”2,3,1!” prånglas ut på läcker blå vinyl av Tysklandsstationerade Viking Wreckchords.

Ärligt talat kan jag inte kommentera huruvida bandet åldrats med värdighet eller inte. Jag har helt enkelt aldrig hört dessa gubbar förut. Men jag skulle kunna tänka mig att så är fallet. Musiken är förvisso inte särskilt fräsch, men kommer ändå med en rad spännande infallsvinklar.

Attent!ons grund ligger i rak punkrock. Punk med en sluskig ådra som känns typiskt brittisk. Det är dock bara ett stabilt grundfundament som musikanterna sedan bygger på med lite hardcore-dissonans och streetpunk, men framförallt med pop och lättillgängligt sväng. Influenserna är många, men bandet lyckas sy ihop dem riktigt väl. Faktum är att det faktiskt är sluskpunken som är det sämsta i brygden.

Inspelningen saknar rejält tryck och i vissa partier känns bandet tvekande, näst intill ynkligt. Jag skulle också ljuga om jag påstod att ”2,3,1!” är välspelad, men taffligheten är på något sätt charmig. De övriga bristerna vägs upp av en lång rad sköna melodikrokar och ett stort engagemang.

She’s feeling better now är den mest genomarbetade och klart bästa låten och jag kan inte låta bli att charmas av Springsteen-vibbarna i The war is over. Attent!on tillhör inget toppskikt, men utstrålar betydligt mer genuin glädje och lekfullhet än alla andra trötta gubbåterföreningar vi sett det senaste året.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner