Joyzine.se


Recension - Skiva

V/A
Revolver - alternative edition volume 1, 2004
Skivbolag: NLP Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-01-25
Hemsida: www.nlp-music.com

När det första upplagorna av ”Revolver” gavs ut fanns enbart varianterna ”pop och rock” samt ”hårdrock och metal”, men nu poppar även ”alternative” upp. Att det är en platta bestående av sådant material som inte riktigt passade in i mallen för de övriga skivorna är ingen vild gissning. En gissning som visar sig vara helt riktig. Musiken på den här samlingen rör sig från märklig lofipop till skatepunk och ännu lite hårdare prylar.

No return to zero är inte särskilt bra, men det är ändå roligt med ett band som låter precis som Charta 77 gjorde under sina engelskspråkiga dagar på åttiotalet. Både vad gäller det musikaliska upplägget och sången som är mycket lik Per Granbergs naiva ungdomsröst. 610 Torescos lofiproducerade The Hives-rock förmedlar glädje och The Jasmines tycks alltid vara lika bra.

Är man som lyssnare ute efter nedstämd och känslofylld pop i gränslandet mot rock passar Soul Eclipse utmärkt. Låten Aftermath dryper av ångest och är imponerande välspelad. Mot slutet smygs till och med en smakfull dubbelpedal in utan att det börjar låta hårdrock. Strongt! Snubben som kallar sig Kaleid bjuder på en svängig bit och trots att Milkie spelar värsta sortens pojkbandspunk någonstans mellan Millencolin och Good Charlotte kan jag inte låta bli att stampa takten.

Det genomgående intrycket är dock att NLP nog borde skära ner på antalet låtar per skiva. Även om det finns en hel del ljusglimtar ryms det i dagsläget allt för mycket skräp som inte förtjänar speltid på skivorna. Exempelvis borde avskräde som PP7Gaftzeb förpassas raka vägen till soptippen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Julspecial 2009
V/A (2008-01-01)
V/A (2003-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner