Joyzine.se


Recension - Skiva

Raise Hell
Wicked is my game, 2002
Skivbolag: Nuclear Blast
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-10-07
Hemsida: www.raise-hell.net

Trots ett supertöntigt omslag och klichéartade uttalanden om hur hårt de har jobbat med låtarna klarar sig svenska Raise Hell undan med beröm godkänt för sin tredje fullängdsgiv ”Wicked is my game”. Det är onekligen en platta som det tar ett tag att få grepp om, men när låtarna väl slått rot är det riktigt trevliga tristessdödare.

Själva brötet är väl inte särskilt intressant i sig. Bandet presterar inte thrash som är extremare eller mer annorlunda än några andra, men de har en stor fördel – vokalisten Jonas Nilsson. Hans ljusa thrashsång har närgångna referenser till black metal. Han låter riktigt ond helt enkelt och det lyfter gruppens låtar väldigt.

Nightwatcher är en komposition som besitter ett benhårt rock n´rollgroove och verkligen rockar röven av lyssnaren. Även titelspåret bjuder på härlig crossover mellan rock och thrash, även om denna låt inte smiskar lika hårt som Nightwatcher. Det blir dock lite väl mycket vattentrampande här och där på skivan, några låtar är ganska långtråkiga och bandet lyckas inte fånga mig till 100%. Enformighet är inget att eftersträva. Raise Hell bjuder dock på tillräckligt mycket fett thrashmangel för att jag ska vara nöjd en liten stund.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner