Joyzine.se


Recension - Skiva

The Pusjkins
Brand new morning, 2000
Skivbolag: Roadrunner Arcade Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2000-10-10
Hemsida: www.myspace.com/thepusjkins

Balladen The knowledge of us är helt enkelt bara för bra. När man saknar någon och bara vill ligga och fundera, drömma om en kram. Då är den låten det ultimata soundtracket. Man behöver inte lyssna på texten, det räcker med att sjunka in i sig själv och följa de välnavigerade tonerna och den nedstämda stämman. The knowledge of us är helt enkelt en av de bästa popballader som någonsin gjorts.

The Pusjkins är något så ovanligt som ett rockband bestående av enbart tjejer. Ordet rockband är dock lite missvisande i det här fallet, tjejerna från Linköping spelar lika mycket pop som rock. Tillskillnad från tjejbandskollegorna i Sahara Hotnights prioriterar de lugna harmonier framför skrik och skrän och ansträngande rock n´rollposer. Många låtar på "Brand New Morning" går i samma stil som The knowledge of us och det är något jag verkligen uppskattar.

Det finns dock en hel del rockinfluenser på den här ganska splittrade plattan. Titelspåret är en klassisk rocklåt som helt klart är medryckande. Jag tycker dock att Pusjkins har svårt att gripa tag i lyssnaren med sitt rockiga material. Lika briljanta och magiska som de är när de spelar ballader, lika svårtolkade är de när de ökar tempot. Jag har lite svårt att förstå vart de vill komma. Intruder är till exempel en rocklåt som trasslar in sig i sig själv och som jag hyser grov avsmak mot.

Vilken låt på skivan jag gillar bäst är väl ganska självklart. Men det finns fler godbitar att plocka ut från den här melodiskaran. Girlfriend som släpptes som första singel är en låt jag är väldigt förtjust i och Something more är en riktigt tilltalande komposition. Behöver jag nämna att det är två ganska lugna låtar?

Det är roligt med band bestående av bara tjejer. De får till en lite annan touch på ljudet och försöker inte vara så förbannat macho som killarna. The Pusjkins hade säkert varit ganska slätstrukna om bandet bestått av personer med basröst och avlångt könsorgan, men nu har de något som tilltalar. Det går inte att sätta fingret på vad det är men "Brand New Morning" är en riktigt hygglig skiva. Som har sina skyhöga toppar!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Pusjkins (2001-08-09)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner