Joyzine.se


Recension - Skiva

Nocturnal Rites
Shadowland, 2002
Skivbolag: Century Media
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-05-20
Hemsida: www.nocturnalrites.com

Det är förbaskat synd att Jonny Lindqvists röst inte riktigt håller i alla lägen. Hans skrovliga stämma är tuff och lyfter på många ställen låtarna. Men i flera partier låter det krystat och skevt, vilket sänker hela skutan.

Nocturnal Rites sticker inte under stol med att de försöker spela ren heavy metal och inget annat. Att de dessutom spelar lite tuffare än många andra i genren gör det hela ännu bättre. Men vokalistens ojämna insats stör mig. När bandet lyckas förena tuffhet med välslickade och trallvänliga melodier är det synd att allt stupar på några enstaka sångtoner.

Inledande trion Eyes of the dead, titelspåret Shadowland och Invincible är helt fenomenal. Bandet lyckas exceptionellt bra med det jag nämnde tidigare, tuffhet och melodikänsla i en perfekt symbios. Inledningen lovar dock lite mer än vad plattan sen kan hålla. I längden blir det lite väl mycket mid-tempo och stagnerande gitarrpassager. Visserligen är det hela tiden hög kvalitet på de melodiska refrängerna, men däremellan är det lite dåligt ställt med spänning.

Daniel Bergstrand har gjort ett vasst jobb med ljudet i Dug-Out studion. Att låtarna på "Shadowland" behövde en hård och uppkäftig produktion är det ingen som helst tvekan om. Med lite mer variation och en något mer ordnad stämma hade det här kunnat bli en legendarisk heavy metalplatta. Nu är den helt enkelt bara bra. Ett betyg som norrlänningarna troligtvis inte är missnöjda med.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

House Of Metal 2012
House Of Metal

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner