Joyzine.se


Recension - Skiva

Montany
New Born Day, 2002
Skivbolag: Limb Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-03-04
Hemsida: www.montany.nl

Mina kontakter med holländsk hårdrock har inte varit särskilt många innan Montany. Gathering och Within Temptation med kvinnokvitter har imponerat medan God Dethroned inte riktigt är min potatis. Montany spelar dock varken mjukgörande popmetal eller manglar arslet av sina fans. Dessa fem fältherrar spelar lättlyssnad heavy metal och de gör det riktigt bra.

Titelspåret är så klockrent att jag nästan ramlar av stolen. Frenetiskt strängbändande, elegant pianoklink och skönt riffande fyller högtalarna. Det är plattans klart vassaste spår och även om flera låtar kantas av häftiga riff når inga riktigt upp i samma klass.

Samspelet fungerar alldeles utmärkt mellan musikerna och det är faktiskt lite förvånande att detta är bandets första fullängdsalbum. Det finns dock en sak som stjälper skivan och gör att den tappar väldigt många poäng i bedömningen - sången. Vokalisten håller inte alls samma klass som instrumentalisterna och låtarna tycks inte vara skrivna efter hans kapacitet. Tonartshöjningarna i Higher and Higher är nästan pinsamma att höra. Mikrofontrakteraren ylar som en stucken gris och raserar effektivt något som kunde blivit riktigt bra.

När Montany håller sig på en nivå där sången passar in är de dock riktigt bra. Som managerwannabe vill jag ge holländarna rådet att ge sin sångare foten. Han begränsar gruppen och först efter att han är ersatt har de en chans att nå hela vägen fram.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner