Joyzine.se


Recension - Skiva

One Week Gone
Face Down Generation, 2014
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2014-05-29
Hemsida: facebook.com/oneweekgone

Jag skulle kunna plocka fram standardformuläret, pricka av punkt för punkt och muttra något magsurt här.

Det går nämligen ganska lätt att städa av One Week Gone som icke originella valpar som behöver mogna mer i sitt sound och bli duktigare på att skriva låtar. Det går lätt att pricka av lite Neverstore och lite Millencolin, en hel liga amerikanska gäng och sedan muttra något om att skatepunkens (ja förlåt idag heter det väl snarare poppunkens) guldålder är förbi.

Exakt så förutsägbar och ungdomligt osäker är ”Face Down Generation”.

Men jag väljer (eller så har jag helt enkelt bara vaknat på den rätta sidan) att se One Week Gone som ett charmant gäng ungdomar mot oändlig spelglädje istället. Vem bryr sig egentligen om att musiken fullständigt saknar originalitet och att låtarna i många fall är lite för banala för att kunna bli hits, när den unga orkestern levererar med sådan gnista och vilja?

”Face Down Generation” är ingen inspelning som kommer gå till historien, men den fungerar som ett vitaminpiller och jag har roligt när jag lyssnar. Då tänker jag inte vara gubbtjurig och sitta här och kräva mer.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Alex, 2016-07-10 13:13:56 (213.64.186.67)

Om du nu ska göra en rättvis bedömning på ett pop-punk band kanske du ska lyssna på dig lite. Inget illa menat, men rätt så orättvis bedömning av albumet.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner