Joyzine.se


Recension - Skiva

Tkacuk
Dark/Light, 2014
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2014-05-05
Hemsida: facebook.com/dennistkacuk

Det är en väsentlig skillnad på ljus och mörker. I Dennis Tkacuks värld handlar det om demoner som tillåts ta plats. I mina öron handlar det snarare om att det är en väldig skillnad mellan låtarna på solodebuten ”Dark/Light”.

Bitvis är herrns elektroniska alster nämligen mest gycklande dramatiska frågetecken där jag inte riktigt förstår var han vill ta vägen. Där det blir sådant överspel att det blir löjligt och jag blir obekväm. Jag antar (eller i alla fall hoppas) att det är där han menar att de demoner som beskrivs i pressmaterialet har trängt sig in.

För den andra halvan, eller om man ska vara helt ärlig en större merpart, av albumet består nämligen av ärtiga hits. Elektroniska små popkarameller med melodislingor som smittar och som utan problem skulle kunna nästla sig in på sommarens svettiga dansgolv med rätt marknadsföring. I ett av spåren tycker jag mig rent av kunna skönja en Rebecca & Fiona-stöld.

Som ni förstår är ”Dark/Light” en ganska ambivalent historia där mörkt och glättigt tillåts ta plats om vartannat och där överdriven dramatik står sida vid sida med skickligt hanterad minimalism. Långa stunder gillar jag det så mycket att jag blir irriterad över de stycken som faller utanför ramen och gycklar till det.

Och i slutändan vet jag inte alls om det är det som artisten betraktar som det ljusa eller det mörka som jag gillar. Det finns en mystik här som är tilltalande.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner