Joyzine.se


Recension - Skiva

Drawers
S/t, 2014
Skivbolag: Kaotoxin Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2014-03-17
Hemsida: facebook.com/drawerskvlt

Franskt groove. Många skulle nog på rak arm nämna Gojira när termen kommer på tal. Men det finns fler som vill blanda sig i den leken.

Drawers från Tolouse betraktar sig själva som ett groovigt band. Jag skulle nog snarare vilja hävda att ibland lyckas de, ibland inte alls och vidare jämförelser med Gojira ger heller inte rättvisa till någon form av resonemang.

Drawers arbetar inte alls med samma tekniska fetischism som sina landsmän. Gruppens andra, självbetitlade, album är snarare avskalat och enkelt. Herrskapet har lirat live i studion och de baktunga metalkompositionerna präglas av smuts snarare än fetlagt tyngd och supergroove. Visst blir det lite meckigt på sina håll, men betydligt oftare drar det åt grisig sludge.

Det finns poänger, jag ska inte säga annat, men som helhet är ”Drawers” lite väl anonym. Skivbolaget skryter om låtar som sätter sig vid första lyssningen. Jag har inte hittat något åt det hållet trots en hel förmiddags snurrande av plattan. Snarare hör jag en vägg av ljud som nog vill mer än vad den klarar av.

Olivier Lolmède bjuder på flyhänt trumgroove i Bleak, det är vad jag tar med mig som mest framstående på den här skivan. En ansträngning som är okej, men knappast minnesvärd.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner