Joyzine.se


Recension - Skiva

Veronica Maggio
Vatten & bröd, 2006
Skivbolag: Universal
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-09-12
Hemsida: www.veronicamaggio.com

Intrycken blandas hejvilt när jag lyssnar på Veronica Maggios debutalbum. Sångerskan rör sig förvånansvärt smidigt mellan renodlad tuggummipop och mer eftertänksam visa i Lisa Ekdahls kölvatten. Hon är försiktig och blygt smygande lika ofta som självsäkert kaxig och ljummet sexig. Även om jag tycker att fröken Maggios sångröst väl ofta ligger på gränsen till att vara för barnslig går det inte att bortse ifrån att det här finns många kvaliteter.

Jag blev aldrig särskilt förtjust i debutsingeln Dumpa mig och det förändras inte i och med albumsläppet. Jag tycker fortfarande att det låter som en oengagerad ripoff på den religiösa gamla slagdängan Du vet väl om att du är värdefull?. Tvärtom är det då med efterföljande Nöjd?. Det är en lysande liten popbagatell med så väl studsiga verser, rolig text och klistrande refränger. Där är Maggio i sitt lättrallade popesse. Plus också för något mer melankoliska popstycket Havanna mamma där låtskrivaren Stefan Gräslund till och med vågat smyga in en smakfull countrygitarr.

I Kvällens sista cigarett möts svensk vistradition och slick soul i en kombination som i realiteten fungerar mycket bättre än det låter. Det är ett bra exempel på hur Veronica Maggio inom en strikt populärmusikalisk ram ändå vågar experimentera och plocka det goda från flera typer av inspirationskällor.

Tyvärr har hon tillsammans med Gräslund inte lyckats knyta ihop det till en rakt igenom intressant skiva. ”Vatten & bröd” har sina höjdpunkter, men också några ordentligt platta spår med standardsoul. Lite för mycket Svensson och lite för lite av det där farliga som helt uppenbart finns hos Veronica Maggio.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

När musiken läggs på slaktbänken
Årets bästa 2011 enligt Mikael Mjörnberg
Veronica Maggio (2011-09-10)
Veronica Maggio (2011-04-30)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner