Joyzine.se


Recension - Skiva

Könsförrädare
Curse All Law, 2013
Skivbolag: Teg Publishing
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2013-11-14
Hemsida: facebook.com/konsforradare

Myten om att norrlänningen inte säger något eller bara klämmer ut några enstaka ord stämmer inte. I alla fall inte när det kommer till de fyra Luleåborna som är bandet Könsförrädare. För det här är ett band som inte knyter handen i fickan och lämnar något otalt, vare sig det handlar om krig eller könsförtryck. ”Curse All Law” är en klockren och ostädad debut som ger en välriktad spark till allt och alla som förtjänar just en sådan.

Till hjälp för att hitta det där speciella råa och riviga soundet, där indiepop flirtar med punk och som skulle göra detta debutalbum till något alldeles extra, tillfrågades ingen mindre än Norrlands egen indiepopprofet, nämligen Mattias Alkberg. Förhoppningen enligt Alkberg var att soundet på albumet skulle påminna om hur det lät när de första punkbanden såg dagens ljus. Och visst dras tankarna åt det hållet men just det soundet är dessvärre väldigt lätt att förväxla med soundet hos ett par kompisar som funnit varandra och har startat sitt allra första band tillsammans under de första dagarna på högstadiet.

Men det märks att Könsförrädare har något speciellt som oftast inte de nystartade högstadiebanden har. De har hittat ett eget uttryck som de känns trygga i och bakom allt det råa och kantiga döljer sig gripande och medryckande melodier, något som märks tydligast i låten Raging River. Att sången albumet igenom allt som oftast är falsk kan man därför bortse ifrån, men ibland blir det tyvärr lite väl olidligt och man väntar på att första bästa glas ska gå i kras mitt framför ögonen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner