Joyzine.se


Recension - Skiva

Obliq
Roots, 2013
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-07-20
Hemsida: www.obliq.se

Öppningsspåret Hang the king är en tvättäkta dansgolvsvältare. En potentiell sommarhit som i en rättvis värld borde pumpas långt in på småtimmarna på ljumma uteserveringar och svettiga dansgolv. Den har precis den där rätta mixen av eufori, sväng och melodi som gör det omöjligt att stå emot. Icona Pop ligger inte långt borta i referensbiblioteket när man ska beskriva Obliqs fullträff.

I övrigt ägnar sig orkestern åt lite mer återhållen elektronisk popmusik som för all del inte alls är särskilt pjåkig, men som på ett rättvist sätt inte kan mäta sig med inledningsspåret. Obliq brinner snabbt och häftigt men får sen svårt att leva upp till sin egen potential.

Men de gör helt klart goda försök. Den smått mörka popmusik de mejslar fram har flera poänger och är bitvis väldigt eftertänksam på ett snyggt sätt. Tänker man bara bort den svulstiga öppnaren finns här mycket att låna öronen åt. De simpla stråkarna och den tuggande gitarren i There are days är exempel på riktigt snyggt hantverk i en låt som dessutom kröns av väldigt snygga körer.

”Roots” är ingen platta som, som helhet lever upp till sitt bästa spårs potential, men den är helt klart hörvärd.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Fairfest
Fairfest
Obliq (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner