Joyzine.se


Recension - Skiva

Ghostface Killah & Adrian Younge
Twelve reasons to die, 2013
Skivbolag: Red distribution
Av: Jonatan Rosenberg
Publicerad: 2013-04-30
Hemsida: facebook.com/GhostfaceKillahOfficial

Ghostface Killah har tillsammans med Adrian Younge gjort en skiva som är baserad på en seriebok vid namn Twelve reasons to die och jag som är svag både för melodisk hiphop och serieböcker kan inte göra annat än att njuta. Jag har dock inte läst seriealbumet som avhandlas, men om det är i närheten av lika bra som skivan så måste jag göra det omgående.  

Det som gör detta till ett utmärkt album är dels det tydliga temat men framförallt kontrasten mellan Ghostface Killahs passionerade berättande och Adrian Younges produktioner som låter genomtänkta men samtidigt avslappnade. Adrian Younge har i intervjuer berättat att han hämtat inspiration bland annat från Ennio Morricone och detta går att höra då hela skivan har någonting filmiskt över sig.  

Beaten handlar mycket om snygga trummor och tjutande orglar som ligger som en kuliss bakom Ghostface Killahs röst vilket är oerhört snyggt men tyvärr är skivan ojämn och innehåller några låtar som drar ner betyget. Trots detta imponerar Twelve reasons to die som helhet på mig, det låter ofta tidigt 90-tal och det är lätt att referera till tidiga Wu-Tang Clan (bland annat genom fantastiska inhopp av Masta Killa) men Ghostface Killah bevisar mer än väl att han klarar sig utan sina andra bandmedlemmar på sitt tionde soloalbum.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner