Joyzine.se


Recension - Skiva

They Might Be Giants
Nanobots, 2013
Skivbolag: Lojinx
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-04-01
Hemsida: www.theymightbegiants.com

Jo, 25 spår är naturligtvis alldeles för många hur korta och kärnfulla de än må vara. Men när They Might Be Giants på sitt sextonde studioalbum släpper allt vad hämningar heter och med tonåringars nyfikenhet undersöker popmusikens alla skrymslen och vrål går det ändå inte att låta bli att fascineras. Att det är splittrat och av blandad kvalitet är en bisak på den här upptäcktsfärden.

Rak indie eller jazzigt grubblande, ja det är mycket som ska hinnas med innan speltiden på ”Nanobots” är över. Oftast låter They Might Be Giants som ett modernt Beach Boys och då är de riktigt hörvärda, men experimenten förstör inte helheten. Gruppen bryr sig förmodligen inte alls om vad omgivningen ska tycka utan vänder och vrider på varje liten avart som popgenren har alstrat känns det som.

Ett av dessa experiment visar sig bli skivans absoluta höjdpunkt. Jag hittar varken ord eller referenser för att beskriva naket avskalade Black Ops men det är en låt som ska höras och det många gånger. Det lite barnsliga anslaget passar perfekt i sammanhanget och jag kapitulerar.

”Nanobots” kommer inte bli er favoritskiva, men alla som gillar nyfiken musik bör höra den innan det är dags att lämna in.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner