Joyzine.se


Recension - Skiva

Dust Bowl Jokies
Cockaigne Vaudeville, 2013
Skivbolag: Rambo Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-03-28
Hemsida: dustbowljokies.com

Inget kan vara mer logiskt än att ett band som Dust Bowl Jokies kommer från Sölvesborg. Egentligen är det märkligt att inte fler gäng av samma skrot och korn från myllan omkring Sweden Rock Festival låter höra av sig i etern med tanke på det arv som storfestivalen sprider omkring sig.

Men nu snackar vi Dust Bowl Jokies som trots att dess musik är som klippt och skuren för Sweden Rock framstår som betydligt mer vitalt än det dammiga mög som brukar stå högst på festivalens affischer. Inspirationen finns i historien, men gruppen låter inte utstuderat trist och retrobaserad. De skakar inte fortfarande tomma hårspraysburkar och luktar inte svettig spandex.

Däremot är det rockmusik med skönt sleazig kant som står på agendan. Jag hör Guns n'Roses, jag hör Hardcore Superstar, jag hör Crashdïet och det faktum att jag kan dra paralleller till mestadels moderna uttolkare snarare än de som förpassats till garderoberna gör mig glad.

Sölvesborgs-maffian hittar fram till en och annan skön refräng och har ett bra driv i vad de håller på med. Det väger upp att de knappast är först ut på banan i sin genre. Ett debuterande gäng att kasta ett getöga mot även i framtiden.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Dust Bowl Jokies ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner