Joyzine.se


Recension - Skiva

This Is Head
The Album ID, 2013
Skivbolag: Adrian Recordings
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-03-27
Hemsida: thisishead.com

This Is Head är ett sådant där vand som det är svårt att sätta fingret på. Hur vilt man än famlar i referensbiblioteket finns det inget som riktigt passar. Förmodligen kan inte ens de fyra bandmedlemmarna själva riktigt bena ut vad de är eller vad de vill vara. Detta utan att ”The Album ID” på något sätt låter krystad eller splittrad.

Det låter förmodligen märkligt, men det känns logiskt när This Is Head ligger och hovrar mellan krautig rock och dansant dystopi. Att det är kargt och går i gråskala kan vi snabbt slå fast, men sen då? När gruppen rent estetiskt tar sin rockmusik under armen och travar in i en gråzon mellan New Order och Kraftwerk (utan robottendenser) eller leker ett mindre utstuderat Interpol är det lika delar storslaget som minimalistiskt och förbannat svårt att kategorisera. Inte blir det lättare av att det ibland låter som ett glättigare I Are Droid.

”The Album ID” är en i allra högsta grad levande organism som det är svårt att få riktigt grepp om. Det innebär också att det ibland är väldigt hänförande och ibland lite småtrist. Musik som gjord för att sitta och grubbla över på kammaren (att det här gänget fått utmärkelse för bästa liveband på Manifestgalan hörs sannerligen inte i inspelat format). Ni blir inte mycket klokare av den här recensionen, men så har jag heller inte blivit mycket klokare själv av att lyssna på den här skivan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Popaganda 2010
Edda Magnason
This Is Head (2010-08-27)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner