Joyzine.se


Recension - Skiva

Blockheads
This World is Dead, 2013
Skivbolag: Relapse Records
Av: Peter Augustinsson
Publicerad: 2013-01-31
Hemsida: www.blockheads-grindcore.fr

Genast när jag såg vilket bolag som släppt skivan, såg jag genast fram emot den. Det är årets första släpp från Relapse Records, ett bolag med många klassiska släpp i sin katalog. Denna gång är det de franska grindcore legenderna i Blockheads som släpper sin femte skiva sedan starten 1992 och första för Relapse.

Skivan bokstavligt smattrar igång från första spåret och det verkar inte finnas någon hejd på Blockheads. De grindar sig igenom 25 spår på hela 40 minuter vilket borde vars ett slags rekord i tid för en grindcoreskiva. Jag såg längden på skivan innan jag såg hur många låtar det faktiskt var och blev väldigt intresserad och tänkte att det skulle bjudas på nyskapande överraskningar. Det bjuds istället på 25 brutala, snabba och politiska grindcorelåtar med traditionell utformning av ett band med över 20 år i scenen.

Just mängden av spår fungerar som en direkt nackdel för Blockheads. Många låtarna saknar egen identitet och hade de skalat ner skivan till hälften hade den varit mer intressant. De ljusa ögonblicken är dock många, låtar som Follow the Bombs, This World is Dead, Digging Graves och All These Dreams är helt fulländade verk. Det är när de ändrar den givna formen och bryter ner låten eller ändrar tempot för bara någon sekund som de verkligen briljerar.

Det är ingen tvekan om att detta är en bra skiva med ett kunnigt band, men lite självcensur hade inte skadat. 40 minuter grindcore ger dessvärre skavsår i öronen och känns mer som en utmaning att ta sig igenom än njutbar lyssning. Hade skivan varit max 15 låtar på 20-25 minuter hade toppbetyg inte varit lika långt borta.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner