Joyzine.se


Recension - Skiva

Kate And After
Stand Up Kneel Down, 2012
Skivbolag: Four Day Weekend Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-12-16
Hemsida: www.kateandafter.com

Dörren står på glänt, den där så inbjudande strimman av ljus silar tunt in genom springan som öppnats och Kate And After kämpar förtvivlat för att tränga sig igenom, utan att riktigt lyckas.

Det är lika fascinerande som frustrerande att umgås med debutalbumet ”Stand Up Kneel Down”. Kate And After har precis alla nycklar och alla verktyg för att åstadkomma något som är fantastiskt, flera gånger står man på randen till att verkligen ta sig över den där kammen, genom den där dörren. Men det händer aldrig. Vilket som ni förstår gör ”Stand Up Kneel Down” till en bra platta som skulle behöva förlösas...på något sätt.

Gruppen blandar med fördel catchiga popmelodier med ett ganska rockigt handlag och låter en snygg hammond vila i bakgrunden. Det mynnar ut i ett sound som är lättillgängligt utan att bli plastigt och som vilar mot refränger som bara behöver det där extra lilla svårdefinierat viktiga för att lyfta mot himlen. Franz Ferdinand och Arctic Monkeys har tydligen förekommit i många referensbibliotek tidigare och ja, det kan jag ställa upp på. Men Kate And After är lite mer bluesigt rockiga och arbetar bitvis i ett ganska kontemplativt tonläge.

Det som gör att man sticker ut lite extra är dock Magnus Lindquists sångröst. Jag skulle inte vilja påstå att den är särskilt snygg, men han har ett eget uttryck och levererar med en känsla som lyfter materialet. I alla fall en bit på vägen. För det där sista steget från att vara lovande till att verkligen blomma i sin fulla prakt, det tar inte Kate And After på den här skivan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner