Joyzine.se


Recension - Skiva

Béla Selendy
Iceberg, 2012
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-12-08
Hemsida: www.selendy.com

Singer/songwritern Béla Selendy tycks ha slitits ganska mycket mellan hopp och förtvivlan när den här skivan kokades ihop. I alla fall om man ska döma utifrån det känslomässigt målande textmaterialet.

Rent musikaliskt är ”Iceberg” dock raka motsatsen. En sansad tripp genom trygg mogenrock. Sångaren placeras lämpligast någonstans mittemellan Joel Alme och Moneybrother på en referensskala, men har inget av nämnda herrars allra mest explicita uttryck. Selendy håller det snarare kontrollerat och agerar i en ljudbild som är varm.

Att han inte tar ut svängarna och håller sig inför trygga ramar betyder inte alls att det blir tråkigt. Jag gillar Selendy som en trygg artist som inte överraskar, men som samtidigt skapar en ganska hemtam känsla. Det är bekvämt och tillrättalagt på ett behagligt P4-vis. Penseldragen är breda och refrängerna tillräckligt putsade för att alla i hushållet ska kunna nynna med.

Kanske hade de utlämnande texterna vunnit på ett lite mer aggressivt vågat uttryckssätt även musikaliskt, men det hade också riskerat att marginalisera skivan på ett helt annat sätt än vad som nu sker. ”Iceberg” är alldeles lagom. I ordets allra mest positiva bemärkelse.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Elsa, 2012-12-13 15:57:09 (95.192.4.49)

Lagom är bäst!

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner