Joyzine.se


Recension - Skiva

Pop Evil
War Of Angels, 2012
Skivbolag: Gain
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-11-07
Hemsida: www.popevil.com

Är bandnamnet ironiskt? Jag har inte en aning faktiskt, men det skulle mycket väl kunna vara det. Pop Evil saluför nämligen precis sådan rockmusik som lätt får genrepuritaner att ilsket orera om popdjävlar, sellout och untrue-skit.

Med andra ord förstår ni att Pop Evil, vars andra album nu ska saluföras på svensk mark, är ett gäng som polerar fram så där ofarlig rockmusik som har tentakler i nygrungen. Någonstans mittemellan Godsmack och Nickelback, precis rätt för en svensk publik som tycker att Ånge is the shit och skakar skalle till Takida och Corroded.

Precis som sig bör på plattor som är mallade rakt upp och ner för Bandit Rock och dess gelikar i diverse länder inleds ”War Of Angels” med några semihårda bitar för att sedan mer och mer kantra över åt balladträsket. Det är stabilt hantverk som inte är jättespännande, men som helt klart fungerar och garanterat har sin publik.

I min bok går faktiskt de riktiga balladerna hem allra bäst. När Pop Evil släpper lite på machogarden och goes Lugna Favoriter hittar de en 3 Doors Down-nerv som inte alls är tokig. Purple är plattans klart snyggaste bit och avslutande Next Life är en lägereldsvisa deluxe.

Pop Evil överraskar inte en sekund, men de gör grejen bra. Jag ger dem det och jag tycker till och med det är lite angenämt längs vägen.Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner