Joyzine.se


Recension - Skiva

Alexander Ringbäck
Dömt att misslyckas, 2012
Skivbolag: Strange Fruit Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-10-30
Hemsida: www.alexanderringback.se

Alexander Ringbäck låter lite för tveksam när han klämmer fram vissa va sina strofer. Som om han ängsligt tvekar istället för att verkligen trycka plattan i mattan och släppa loss. Ett fenomen som säkerligen är fullkomligt undermedvetet.

Samtidigt tror sångaren att han är mer poetisk än vad han i själva verket är, vilket gör att vissa av texterna (så väl i låtarna som i den medföljande boken som är en diktsamling men ändå inte, ett brandtal en ändå inte och ja...en samling texter av svårkategoriserad natur) blir krystat obekväma och drar en oklädsam hinna av överdrivet stora pretentioner över kalaset.

Det är de negativa invändningarna jag har att komma med kring ”Dömt att misslyckas”. Det ska å sin sida ställas mot den positiva sidan där jag med glada tillrop antecknar att Ringbäck tillsammans med kompbandet Blåhunden skapar synnerligen intrikata ljudlandskap. Vi snackar lyhörda musiker som bygger kulisser som är minst lika sirliga som de är uppfordrande och som det är lätt att förlora sig i. Det som i grund och botten säkert kan kategoriseras som lite singer/songwriter med vistouch blir något mycket större när musiken framförs på detta lyhörda sätt.

På det sättet upplever jag snarast ”Dömt att misslyckas” som ett enda stort sjok av musik snarare än enskilda låtar (speciellt efter att jag blivit osams med lyriken och valt att koppla bort den). Det är en skiva med många sidor, många plus och minus och mitt i allt ihop en skiva fylld med väl utfört och imponerande hantverk.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner