Joyzine.se


Recension - Skiva

Organic
Under Your Carbon Constellation, 2012
Skivbolag: Complete Control Productions
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-10-26
Hemsida: www.thisisorganic.be

Belgiska duon Organic gör ett styvt jobb med ett väva samman ett modernt synth-sound med new wave och kallhamrad postrock. Det ger ett industriellt och kargt slutresultat som vilar som hotfulla moln över den musikaliska himlen.

Men varför så skitnödiga sånginsatser?

Musikaliskt har jag inget att invända mot Organic. Snarare tvärtom. De hittar fram till så snygga ljudkulisser att jag flera gånger vill applådera vildsint. Inte minst i inledande Seeds där mekaniskt pumpande postrock fyller ut ljudbilden på ett överväldigande sätt.

Men som så många andra inom genrer som gränsar till synth tror den här duon att det är ett måste att involvera sång. Och att sången då måste framföras stelt och känslofattigt av en mörk och dov mansstämma. Raphaël Haubourdin har en för genren alldeles perfekt slipad stämma. Han sjunger precis som man förväntas göra. Men det är så trist, så trist och fullständigt överflödigt oavsett om han framför sin lyrik på engelska eller franska. Den sång som belgarna tror ska sätta kronan på verket gör egentligen inget annat än att stå ivägen för den egentliga briljansen.

Det blir inte dåligt bara för att den där göken sjunger, men det förtar helheten och gör att Organic mer framstår som ett vanligt band i en rätt grå genre. Det är synd, för med sin karga brygd där det elektroniska möter det gitarrdrivna träffar duon annars väldigt rätt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Square (2004-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner