Joyzine.se


Recension - Demo

Mojo Waves
Introducing Mojo Waves
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-08-07
Hemsida: facebook.com/MojoWaves

Helsingfors-trion deklarerar att deras musik är en reaktion på den överproducerade och själlösa rockscen som kommit att förknippas med Finland. Ni förstår vad de menar. HIM, The Rasmus, Entwine...raden av dysterkvistar med muskulös och glänsande radioproduktion som kommit från de tusen sjöarnas land är lång.

I fallet Mojo Waves är det inte bara snack. Musikaliskt placerar de sig verkligen långt ifrån sina landsmän även om vi fortfarande snackar om rockmusik. De tre spåren på ”Introducing Mojo Waves” är murrig garagerock där produktionen ställts i andra rummet och där tendenserna är progressiva. Den gälla sången får mig snarast att associera till ett illa producerat Mars Volta.

Men musikaliskt är den här trion givetvis betydligt mer oborstad. De galenskaper som de ibland svävar ut i är snarare punkiga än kopplade till någon metalscen och det finns i vissa partier en funkig touch som är svår att inte gilla. Mojo Waves bara kör och de gör det med en energi som är beundransvärd.

Sen är det ju förstås så att det är en stil snarare än några individuella låtar som sticker ut och prylen är i mina öron mer kul än bra. Gruppen står ut och gör det på ett snyggt sätt, men så värst minnesvärd är inte denna Mojo Waves första demo.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner