Joyzine.se


Recension - Demo

Adora Eye
The devil and my black sunday bird
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-07-29
Hemsida: sv-se.facebook.com/adoraeye

Jag är en i många avseenden väldigt svårflörtad lyssnare. Därför smälter jag inte omedelbart bara för att Jimmy Jönsson, till vardags sångare i Red Cell och ibland livetrummis åt The Deer Tracks, har en snygg sångröst och ett flinkt handlag med gitarren.

Under namnet Adora Eye presenterar herren sävlig popmusik där han låter sångrösten veckla ut sig över stillsamt gitarrkomp och försiktigt smyger in körarrangerade refränger som med en riktigt mankraftig samling sångare bakom honom skulle kunna lyfta till oanade höjder. Men det är det som aldrig händer, det är därför lite av min skepticism dröjer sig kvar trots att ”The devil and my black sunday bird” i det stora hela är en riktigt njutbar inspelning.

Jag får Joel Alme-vibbar (för att ge en någorlunda rättvis beskrivning av hur det låter), men Adora Eye har en liten bit kvar till den klassen. Rösten finns här, handlaget finns här och hantverket går det inte att klaga på. Men det rör sig om fyra ganska raka låtar där inget lyfter mot den där extra nivån. Det är fint, men finns ingen extra växel att lägga i. Därför tycker jag som svårflörtad lyssnare att det saknas något. Kanske kommer det till Jimmy Jönsson med tiden.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner