Joyzine.se


Recension - Demo

Drivvedsfolket
Vilket gäng!
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-05-17
Hemsida: facebook.com/drivvedsfolket

I inledande Smak av blod (för övrigt demoinspelningens i särklass vassaste spår) går mina tankar till Markus Krunegård. Inte så mycket för att Drivvedsfolket också råkar vara från Norrköping som för den skevt bångstyriga sången som tycks vilja sticka iväg åt alla möjliga håll samtidigt.

Särskilt många fler paralleller än så kan man dock inte dra de östgötska artisterna emellan, mer än att sången fortsätter vara skev även i det övriga materialet. Något jag är ganska ambivalent inför. Ibland funkar det lysande (som i öppningsspåret) ibland känns det lite väl utstuderat för att det ska vara riktigt bekvämt.

Musikaliskt seglar gänget dock snabbt iväg i en ganska retrodoftande riktning. Rock blandas med pop och referenserna heter lika mycket Rolling Stones som Arctic Monkeys. Dessutom tycker jag mig höra lite smygande funkgitarr a la John Frusciante på några ställen. Detta toppat med sång på svenska som även om musikstilen inte ligger säkert nära för tankarna till diverse progrockare som letat sig fram i etern de senaste tio åren.

Produktionen är därtill snyggt tanig. Varje instrument tillåts ta plats och låter faktiskt klent. På ett bra sätt. Den liveinspelade avslutningsdängan Dagarna påminner lite om ett Dundertåget utan all dist och feta studioeffekter.

Som helhet skulle jag kanske beskriva Drivvedsfolket som mer kul än genuint bra. Den uppblandade stilen fäster inte riktigt, men ändå stampar jag ivrigt takten till mycket av det som herrarna bjuder på. Inte minst då Smak av blod.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner