Joyzine.se


Recension - Skiva

Tomorrows Outlook
34613, 2012
Skivbolag: Battlegod Productions
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-05-16
Hemsida: www.tomorrowsoutlook.com

Omslaget föreställer en isbjörn och någon form av drake (?) som anfaller en...eh...bil. Introt As Darkness Falls är bokstavligt talat vedervärdigt. Jag tror ingen anklagar mig för att jag ställer frågan vad det är för något jag egentligen gett mig in på.

Lyckligtvis reder Tomorrows Outlook upp det hela ganska fort. Studioprojektet där ett gäng glada norrmän sköter instrumenthanteringen fokuserar på slö heavy metal och har bjudit in ett koppel av sångare för att lufta struparna på plattan.

Tempot är som sagt för det mesta ganska nerskruvat. I alla fall efter ett tag. Orkestern arbetar enligt konceptet ”att gå på knock” och matar på med sina saftigaste och snabbaste aster i början. Då är de inne och nosar på Gamma Rays domäner, flyktigt vidrör det dessutom Iron Maiden i någon takt eller två. Men sen droppar tempot ganska omgående och det är då Tomorrows Outlook blir intressanta.

I sitt låga tempo tangerar sällskapet gränsen till rock och då blir det bitvis riktigt intressant. För att vara ett band av den här arten spelar de dessutom ganska stolpigt. Något som jag anser vara väldigt positivt. Allt för många inom genren jobbar alldeles förmycket med perfektion vilket tenderar att bli sövande tråkigt. Tomorrows Outlook kan sina grejer, men spelar ändå lite så där halvt osäkert, lite tvekande och hackande på ett sätt som skänker så väl charm som genuin känsla till den såsiga heavy metal de står för.

Av sångarna är det inte helt oväntat Michael Kiske (Helloween med flera) som utmärker sig mest.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner