Joyzine.se


Recension - Demo

Linnea Sodahl
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-05-04
Hemsida: facebook.com/LinneaSodahl

När det kommer till sångrösten är det inget snack, där är Linnea Sodahl (egentligen Södahl, men de där små prickarna ställer så lätt till problem om man vill nå utanför sfären på hemmaplan) redan en stjärna. Hon sjunger med skärpa och karisma så väl som känsla och hanterar den i grunden väldigt intressanta rösten på ett spännande sätt.

Jag är på väg att skriva docklikt, men hejdar mig vid insikten att det kan tolkas som löjligt gulligt, fluffigt eller menlöst. Men det är något mjukt, lite introvert i rösten som fängslar. Sodahl är en duktiga sångerska som nu tar steget fram i rampljuset.

När det kommer till låtmaterialet blir jag snarare förbryllad. Linnea Sodahl har inte bestämt sig. Hon irrar planlöst mellan olika uttryck utan att riktigt verka veta vad hon vill vara. Förvisso något som är väldigt vanligt hos artister som bara är i början av karriären, men det är trots allt väldigt påtagligt på den här inspelningen.

I The Cardigans namnen Erase and Rewind är stuket smygande jazzigt, i Nothing is Forever ställer sig Sodahl bredvid Meja och sjunger pop så det ekar och i avslutande Part of it kliver hon in i en mer reflekterande Maia Hirasawa-dräkt. Detta samtidigt som arrangemangen sträcker sig från klassisk svensk pop till svulstigare grejer.

Jag ser ljuspunkter i samtliga musikaliska inslag och vägar, det klagar jag inte på. Men en lite tydligare formulerad målbild och röd tråd hade inte skadat. Jag är övertygad om att det är något som kommer med tiden.

Summa summarum är den här självbetitlade epn ändå en trevlig bekantskap och Linnea Sodahl en sångerska att verkligen hålla ögonen på. Det här är bra, men jag anar att det bara kan bli bättre.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner