Joyzine.se


Recension - Skiva

Laethora
March of the parasite, 2007
Skivbolag: Osmose Productions
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-09-25
Hemsida: www.laethora.com

Med medlemmar från både Dark Tranquillity och The Provenance är det knappast några duvungar som debuterar när Laethora släpper loss ”March of the parasite”. Snarare handlar det om scenveteraner som velat göra något hårdare än vad som tillåts i ordinarie konstellationer.

Den musik som hörs på Osmose-debuten är långt ifrån den slappa goth som The Provenance står för och betydligt mindre melodiös än Dark Tranquillitys västkustska mysdöds. Laethora smiskar rå dödsmetall som hellre vill slå någon på käften än tilltala melodisinnet. ”March of the parasite” är snabb och brutal på ett tilltalande sätt.

En avskalad ljudbild hjälper till att lyfta kompositionerna till sin hårda nivå. Men mer än småkul blir det aldrig, precis så som fallet brukar vara med sidoprojekt. Laethora hade helt enkelt behövt några av Dark Tranquillitys melodier för att variera sin musik. I längden känns debuten lite väl likriktad. Att det är en fin ventil för att släppa ut aggressioner som inte riktigt ryms i ordinarie konstellationer råder det dock ingen tvekan om.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner