Joyzine.se


Recension - Skiva

Anti-Flag
The General Strike, 2012
Skivbolag: SideOneDummy Records
Av: Erik Hammarström
Publicerad: 2012-03-18
Hemsida: www.anti-flag.com

Dagens skakiga och bankrutta värld är onekligen en perfekt grogrund för politisk punk. Arbetslösheten är på topp över hela världen medan de som spelat bort pengarna kammar hem bonusar. Samtidigt som världen och människan verkar nå sin absoluta nollpunkt sprids motståndet över världen, från de folkliga uppror vi kallar den arabiska våren som fortfarande pågår över ett år senare, till den kapitalistiska kritiken i Occupy Wall Street-rörelsen. Som förbannad punkare behöver man inte göra mer än att slå på valfritt nyhetsprogram och man har textmaterial som räcker till både ett och två album.

Anti-Flag har tagit åt sig av världens kaos och gjort ett album om världen idag. Resultatet är titulerat ”The General Strike”. Bandet har kombinerat den dystra verkligheten med klädsamma stråk av hopp och drömmar om att en bättre värld faktiskt är möjlig. Där andra band i genren är pessimistiska nihilster som besjunger undergången vill Anti-Flag visa att människor kan flytta berg, som i den hoppfulla The Ranks off the Masses Rising.

Musikaliskt bjuds det dock inte på några överraskningar. Här snackar vi habil trallvänlig punk, med en lagom dos aggression som dock bjuder på några riktigt minnesvärda refränger som i allsångsdängan Broken Bones. Den som föredrar sin punk politisk och svängig kommer inte att bli besviken.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Rockparty - Hultsfredsfestivalen 2008

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner