Joyzine.se


Recension - Skiva

The Bombhappies
A Good Fire, 2012
Skivbolag: Gården Recordings
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-03-16
Hemsida: www.bombhappies.com

Lite av varje. The Bombhappies har ägnat tre år åt att spela in lite av varje.

”A Good Fire” erbjuder sävligt lunkande rock, dunkande pophjärtan, lite The Smiths-pomada, ylande körer, reflekterande basgångar, tillbakalutat sväng och vuxendom snarare än ungdomlig entusiasm. Att det tog tre år från det att inspelningen påbörjades till det att vi nu kan luta oss tillbaka med resultatet i handen beror bland annat på att barn har satts till världen och giftermål förrättats. Jag inbillar mig att det hörs.

The Bombhappies håller nämligen sin musik i ganska strama tyglar. Inte på det sättet att den är rigid, men det är herrar som uppenbarligen har perspektiv på livet och som vet bättre än att skena iväg i euforiska utbrott. På gott och på ont. På en intellektuell nivå tycker jag väldigt mycket om ”A Good Fire”, men samtidigt saknar jag lite av den där sprittande nerven som finns hos band som inte riktigt kan kontrollera sig.

”A Good Fire” är bra, men vuxen. Den är välsvarvad, men försiktig och den är en perfekt spegel av verkligheten snarare än något man kan drömma sig bort till. Följaktligen vet jag inte riktigt vilket ben jag ska stå på i mitt förhållande till The Bombhappies.

”A Good Fire” är som ett sådant där klädesplagg som gör att du ena dagen känner dig hur tjusig som helst men som andra bara får dig att tvivla på looken. Ambivalens.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner