Joyzine.se


Recension - Demo

Avdelning 5
Geggboll
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-02-19
Hemsida: avdelning5.wordpress.com

Jag blir glad av ”Geggboll”. Snarare på grund av att jag någonstans långt inne fortfarande är lite svag för så där naivt trallig punk än för att Avdelning 5 är några enorma fenor på vad de gör.

Kanske känner gruppen likadant själva för så vitt jag begriper lägger de ner verksamheten efter den här inspelningens release.

”Geggboll” är ganska sjavigt spelad, ganska sjavigt producerad och inget vidare originell. Vi snackar småarg trallpunk med ilskna pekpinnar och ganska mycket melodi. Det är medryckande. Riktigt medryckande och genren gör att trion kommer undan med att spela lite slarvigt och (som det låter) ta sitt musicerande med en klackspark.

De håller låda genom elva spår (inklusive ett intro) och bäst blir det i avslutande Enkelt och lätt. Där lägger man sig till med en riktigt svängig rockvibb som jag gärna hade hört betydligt mer av. Lite som gamla Falköpingsplutonen Sengaija hade låtit om de lirat trallpunk istället för ilsket spattig hardcore. Det är snyggt.

Mer kul än bra, men som sagt, jag blir glad av ”Geggboll” och det är ett gott betyg. Avdelning 5 kan lägga ner instrumenten med gott samvete.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner