Joyzine.se


Recension - Skiva

The Slytest
S/t (7”), 2012
Skivbolag: LjudAs Documents
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-02-09
Hemsida: www.theslytest.com

Duon Dan Axelsson och Simon Larsson sneglar lite mot amerikanska gubbar när de gör musik under epitetet The Slytest. Många har gjort det tidigare, både bättre och sämre, men den övergripande känslan är att herrarna skulle ha behövt plocka lite kraftfull pondus från andra sidan Atlanten tillsammans med sin inspiration.

Det är nämligen inget fel på de fyra bitar americana korsad med country korsad med pop (på typiskt amerikanskt manér) som The Slytest presenterar på den här vinylbiten, men framförandet är lite mjäkigt. Det blir aldrig direkt känslosamt trots att det finns flera krokar i låtarna som skulle kunna inbjuda till just detta. Explosionen uteblir, det gäller i så väl sånginsats som spelemannamässigt.

Det gör i sin tur att epn blir högst alldaglig. Helt okej, men lite slätstruken, trots att duon med fördel ger sig på så väl upptempo som melankoliskt funderande i nedtonat tempo. Bästa spår är Where Did You Go To Sleep Last Night där Hanna Jeppsson hoppar in och bidrar med lite sång. Med ens blir det mer dynamiskt och spännande än när Dan Axelsson ensam står för det vokala. Kanske borde The Slytest satsa på att införliva henne mer i sitt arbete?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner