Joyzine.se


Recension - Skiva

Nittonhundratalsräven
Demos från ett källarhål, 2012
Skivbolag: Beat Butchers
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-02-05
Hemsida: -

Nittonhundratalsräven? Nej, det ringer inga klockor alls faktiskt, men materialet på ”Demos från ett källarhål” ger ofrånkomligt nostalgiska vibbar.

För även om det inte ringer några klockor hos undertecknad var det bestämt så att det här gänget med musiker, bekanta från bland annat punkgäng som Åka Bil och Tuk Tuk Rally, var aktiva under tidigt 90-tal. Materialet på ”Demos från ett källarhål” spelades in mellan 1990 och 1991 i tillhållet Traxton Recording och det låter verkligen 90-tal om det. Någonstans mittemellan Mats Ronander och Docenterna ramlar det poppigt studsiga materialet ner och jag skulle ljuga om jag skrev något annat än att det är en ganska rolig färd som gruppen tar oss med på. Främst dock på grund av igenkänningsfaktorn framför den sammantagna kvaliteten.

”Demos från ett källarhål” är nämligen en utförsbacke. Inledande Allt blir fel är nämligen riktigt bra och fram till Hej sol (spår nummer fyra) har Nittonhundratalsräven mycket att komma med. Sedan barkar det dock utför, Ensamhet ger ostig Ulf Lundell-feeling (olalala-ostighet) och avslutande Busschaufför är mest bara vedervärdig. Men det kanske är så det ska vara när det är samlade demos det handlar om och det vore faktiskt intressant att skaffa sig en lite bättre uppfattning om gruppens ”riktiga” katalog.

Jag tror bestämt att jag ska göra det.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner