Joyzine.se


Recension - Skiva

Eyvind Kang
The Narrow Garden, 2012
Skivbolag: Ipecac
Av: Jesper Robild
Publicerad: 2012-01-22
Hemsida: myspace.com/eyvindkangeyving

Här har vi en pytt i panna som heter duga! Amerikanen Eyvind Kang är känd för sitt experimenterande, och på ”The Narrow Garden” bjuds vi som vanligt på klassiskt och österländskt, den här gången i kombination med noise och kvinnor som mässar på latin. Det börjar finstämt med inslag som påminner mycket om Ravi Shankars experimenterande med Philip Glass, och i andra låten låter det som att Enya klivit in. Den här gången går hon inte in för att tilltala tanter som vill sova, utan för att vara så spöklik det bara går – det låter nästan lite Björk på sina ställen. Speciellt maffigt gör sig sånginslagen i Mineralia.

Experimentell klassisk musik är välkommet, och ”The Narrow Garden” är en väldigt intressant upplevelse. Baksidan är tyvärr noise-inslagen, Usnea (nausea?) och titelspåret är i stort sett outhärdliga. Minimalistisk noise klarar jag av och visst är det intressant på sitt sätt, men att lyssna på… nja tack. Skivbolaget verkar enligt utskicket åtminstone vara medvetna om att det är obehagligt oljud de släpper.

Med dessa två nämnda låtar uteslutna kan skivan rekommenderas. ”Utflippandet” om man så vill dyker även upp i avslutningen av Invisus Natalis men ger där snarare en episk, transartad effekt. Med kakafonin medräknad dras betyget tyvärr ned ett snäpp.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner