Joyzine.se


Recension - Skiva

FeedForward
Upstream, 2011
Skivbolag: Nightmare Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-01-20
Hemsida: www.feedforwardband.com

Ni som är flitiga läsare av den här siten vet att jag är en flitig beundrare av ”less is more”-tänket. Att, som holländska FeedForward, fylla en platta med närmare 59 minuters musik blir sällan bra. Jag är snarare en förespråkare av att plocka ut det som är riktigt bra och satsa på det istället för att brodera och brodera och brodera i evighet med onödiga transportsträckor som följd.

Just därför är det glädjande att dessa holländare med sitt andra album ”Upstream” klarar ut ekvationen och lyckas leverera de omtalade närmare 59 minuterna utan att bli tråkiga. De är sällan särskilt briljanta, i och för sig, men heller inte tråkiga.

Det ska man tacka sin nyrekryterade sångerska Patrice för. Musikaliskt saluför FeedForward en ganska lättsmält variant av progressiv metal. Många partier staplas på varandra, men det blir aldrig särskilt invecklat eller sökt och de keyboards man använder drygar ut ljudbilden snarare än gör anspråk på alldeles för stor plats i arrangemangen.

Hade man satt en skinnbyxklädd kastratclown att sjunga till det här hade det kunnat bli vedervärdigt, som instrumentalmusik skulle den bli oförarglig på sin höjd, men med Patrice händer något. Hon har en behaglig röst som liksom smälter samman med musiken på ett synnerligen effektfullt sätt. Det gör att ”Upstream” trots sin längd är ganska behaglig att lyssna på hela vägen från start till mål.

Minnesvärd är den förvisso inte. Men ett klart steg framåt sedan senaste given ”Barefoot & Naked” är den definitivt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

FeedForward (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner