Joyzine.se


Recension - Skiva

Neuroma
Extremophile, 2011
Skivbolag: Grindscene Records
Av: Sebastian Norling Rauhala
Publicerad: 2011-12-17
Hemsida: myspace.com/neuromametal

Jaha, hur ska man på bästa sätt recensera och definiera den här skivan? För det första är det en överraskning att bandet härstammar från Liverpool. För det andra att de inte spelar britpop, utan death metal med fokus på tekniskt lir och sång med vinkningar åt Cannibal Corpse. För det tredje; texterna är milt sagt rubbade.

Det är tur att man fick med sig texthäftet så man lättare kan förstå vad Neuroma:s sångare Gregg gurglar om. Sa jag att sången påminner om Cannibal Corpse? Vålds- och dödsskildringarna i Neuromas låtar är dock relativt lättsamma. (O)beast och Chicken poodle soup (titeln!) innehåller förvisso smaskiga textrader som ”Squatting on my powerful thigs/I fire the foetus out” och ”Maggots crawl inside you all/Can’t you see that Buffet Star has gone to far?/Serving you your own kidnapped pets” (japp, sistnämnda låt handlar om en restaurang som kidnappar hundar, kokar de till soppa och serverar de till intet ont anande hussarna). Det fortsätter med liknande Onkel Kånkel-texter som i Cyclopath: ”My crotch swells with joy/ as sweet impact is made/I whip out my meat and ram it up his latex clad arse/Muscular thighs/Feels so good on my cock”.

Ja, och sen fortsätter det med allt från aborterade cancerfoster till en far till ett av Columbine-massakerns offer som satt skådisen och NRA-affischnamnet Charlton Heston som målet för sin hämnd. Det blir en lite pubertal nivå emellanåt, men sen är death metal som resten av metalgenren en gren där inte alla utövare tar sig själva på stort allvar.

Musikaliskt finns det som tidigare nämnt inget att klaga på. Fans av tidiga Morbid Angel och Suffocation kommer mosha glatt till detta.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner