Joyzine.se


Recension - Skiva

Franska Trion
Våra mest älskade julsånger, 2011
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-12-11
Hemsida: www.franskatrion.se

Jag blir fullständigt konfunderad. Musiken är tjusigt jazzig och svängig så det räcker och blir över, men när Matti Ollikainen öppnar munnen vräks allting över ända. I inledande Nu tändas tusen juleljus hoppar han över vartannat ord i texten och sjunger med en röst som låter så väl tungt drogad som djupt ironisk. Det är så långt ifrån julstämning man kan komma.

Först begriper jag mig inte på det alls. Varför leverera något som är så musikaliskt tjusigt och kladda ner det med en så obegripligt konstig sånginsats? Det är fjorton låtars villrådighet som upptar hela lägenheten första gången Franska Trions ”Våra mest älskade julsånger” ljuder. Med tiden växer det hela dock ikapp mig på något sätt. Jag slutar känna aversion mot den konstiga sången och börjar uppskatta den istället.

För visst, vill man ha julstämning är det här absolut inte skivan man ska vända sig till, men någonstans finns det något snyggt artistiskt i framförandet. Sången är inte dålig, bara konstig och i symbios med det luftiga och genomproffsiga musikaliska kompet blir det faktiskt riktigt njutbart.

För att fira in julen, vänd er någon annanstans. För att uppleva ett stycke intressant experiment med älskade låtar, vänd er till Franska Trion.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner