Joyzine.se


Recension - Skiva

Ewert And The Two Dragons
Good Man Down, 2011
Skivbolag: Adore Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-11-27
Hemsida: myspace.com/ewertandthetwodragons

Ewert och hans två drakar tycks visst ha tagit hemlandet Estland med storm. Jag kan på sätt och vis förstå varför. Den typ av luftig, men ändå allvarlig popmusik som finns att höra på ”Good Man Down” (en titel som på alla sätt speglar plattans sound) är lätt att ta till sig för en publik som faktiskt gillar genuin musik, men inte har ork nog att gräva i de dammigaste skivbackarna. De som inte låter sig luras av radions skval, men ändå inte har något behov av att vara särskilt alternativa.

Ewert And The Two Dragons är melankoliska, de är reflekterande och de är melodiösa på ett snyggt sätt. Ibland drar de upp tempot och flörtar med americana. Ibland tillåts försiktiga gitarrer leda vägen fram mot ömtåliga refränger. Det spelas finstämt piano och i de mest tillbakalutade stunderna får jag associationer till hur R.E.M lät på underskattade ”Up”. Kanske mer när det kommer till det känslomässiga spektran man slår an än det strikt musikaliska, men likheterna finns där.

Avslutande At Hello (med textraden ”you had me at hello” snyggt nallad från filmen Jerry Maguire där Tom Cruise spelar mot Renée Zellweger) är ett ypperligt exempel på det ovannämnda och till syvende och sist plattans starkaste spår.

I slutändan kan jag däremot tycka att gruppen inte riktigt förlöser sina låtar ordentligt. Det finns mycket potential och flera fina uppslag här, men det exploderar aldrig riktigt. Om det beror på återhållsamhet, omedveten försiktighet eller helt enkelt är ett resultat av att gruppen inte kan ta det längre vet jag inte. Men det där alldeles lilla extra saknas.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner