Joyzine.se


Recension - Skiva

Loch Vostok
Dystopium, 2011
Skivbolag: ViciSolum Productions
Av: Sebastian Norling Rauhala
Publicerad: 2011-11-10
Hemsida: www.lochvostok.com

När Teddy Möller fått träsmak i baken av trumpallen hos horror-thrasharna F.K.Ü, greppar han gitarren och sångmicken i det mer progressiva gänget Loch Vostok. Nu är de inne på sin fjärde fullängdare och mixen av melodisk death metal och progressiv dito har inte genomgått några större förändringar. Från att ha avhandlat seriemördare på första skivan ”Dark Logic” och krigs- och samhällskritik på efterföljande ”Destruction Time Again!” och ”Reveal No Secrets”, så är det dags för religionen att åka på stryk i merparten av låtarna på ”Dystopium”.

Repeat offender och Sacred structure kreddar båda Charles Darwin som överlägsen författare gentemot skäggnissarna som petade ihop Bibeln, medan den episka World trade dissenter (snälla, hoppas någon överkänslig amerikan hotar med stämning mot bandet för den uppenbara referensen!) innehåller välbalanserad kritik mot marknadsekonomi utan att falla i plakatviftar-fällan. Å andra sidan tippar det över till det löjeväckande i punkpartiet i Taste the flame, där Teddy Möller gör den misslyckade kombinationen growl och textraderna ”Only one thing will turn boys into men/mutual respect, unconditional love”. Och de stötiga taktbytena i Abscene resulterar i en rejäl stukning.

Den framträdande keyboarden ger hela albumet en urban atmosfär och en känsla av regnig storstadsgränd. Två låtar som sticker ut kraftigt är Scar Symmetry-minnande Disconnection och post-grungiga halvballaden Navigator, som skriker ”Creed-singel”. Det är inte för inte som herrarna marknadsför sitt sound som ”progressive death metal with a cheese topping” (ja, anar man inte att Teddy Möller har Winger i sin skivsamling?). Anrättningen smakar även denna gång bra med den toppingen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Loch Vostok (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner