Joyzine.se


Recension - Skiva

Brainchild
S/t, 2011
Skivbolag: Cosmic Penguin
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-11-02
Hemsida: www.brainchildband.com

Spanar man på livebilder av Brainchild är känslan att det är en grupp som vill vara lite för mycket som Red Hot Chili Peppers. Ja, alltså inte 50-åriga gubbar, utan de där spänstiga snubbarna som världsstjärnorna var i sin ungdom.

Det är bara överkroppar med pumpade muskler, säckiga byxor, fula shorts och allt det där som var attribut för den galna jänkargruppen under kanske framförallt det glada 80-talet.

Rent musikaliskt finns det så klart också kopplingar. Även dessa till ungefär den tidseran i chilipepprarnas karriär. Bitvis funkas det rätt friskt i samma anda som på till exempel ”Mothers Milk” och de färgglada plattor som dök upp innan den.

Men nej, Brainchild är inte ett Red Hot Chili Peppers-light mer än just utseendemässigt. Funkpartierna finns som sagt, men de är inte dominerande. Gruppen jobbar nämligen också en hel del med alternativrock som på sina håll rent av angränsar till oerhört vuxen AOR. Det är fagra sångslingor, återhållsamt gitarrkompande och refrängbaserade arrangemang som gäller.

De olika sidorna av bandet fungerar förvånansvärt bra sida vid sida och ”Brainchild” är en solid och homogen platta. De avslappnade numren är dock betydligt mer angelägna än de som rockar eller funkar hårdast och det kan vara något att ta fasta på för Brainchild i framtida musicerande. Visst är det kul att ösa, men det är nyanserna som gör riktigt fin musik.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner