Joyzine.se


Recension - Skiva

Polar For The Masses
Silence, 2011
Skivbolag: Black Nutria Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-10-22
Hemsida: www.polarforthemasses.com

På sätt och vis är det ganska lätt att sätta en etikett på Polar For The Masses och trions tredje album. Det rör sig om rockmusik. Punkt.

Å andra sidan är italienarnas rockmusik så intrikat att det krävs en ganska utförlig utveckling av detta faktum. ”Silence” är knappast en samling vanliga radiodängor som du tar till dig på två sekunder och glömmer bort lika snabbt. Här tar det tid och ta sig igenom kompositionerna och verkligen skaffa sig ett helhetsgrepp samtidigt som referenserna är många.

Jag kan tycka att det gått lite slentrian i att använda tillägget ”post-” framför all möjlig musik. Men i det här fallet är det faktiskt befogat. Polar For The Masses producerar inte lika utdragna och ångestladdade ljudlandskap som de utpräglade postrockbanden, men de tar sig an sin musik på ungefär samma sätt. Här finns mängder av melodiska krokar, men intentionen tycks aldrig vara att det ska bli hittigt.

Herrarna har en så väl poppig som punkvibb om vartannat och snålar faktiskt oväntat mycket med disten. Plattan går i vågor. Vissa bitar är vassa (när det påminner om All Get Out i Sailing away smälter jag) medan andra känns minst sagt som utfyllnad. Det gäller vare sig gruppen hämtat sin inspiration hos Bloc Party, Placebo eller Mars Volta.

Ojämnt men intressant torde vara den allra bäst lämpade beskrivningen av ”Silence”.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner