Joyzine.se


Recension - Skiva

Fubbix
Utanför systemet, 2011
Skivbolag: Heptown Records
Av: Erik Hammarström
Publicerad: 2011-10-02
Hemsida: myspace.com/fubbix

Skåne har de senaste åren varit dominerande på den svenska punkkartan, och nu vill Lunds Fubbix muta in sitt territorium. Bandet består enligt egen utsago av ett gäng där ungdomen sedan länge har passerat, det vilda slusklivet är utbytt mot kneg och blöjbyten, och troligtvis är det därför låtarna har kommit till under en lång tid, bandet startade för fem år sedan men först nu kommer debuten.

Att punken idag har växt upp och blivit äldre är inte i mina ögon något negativt. Det ungdomliga glöden och blinda aggressionen är utbytt mot den uppriktiga passionen och ilskan hos någon som faktisk upplevt mer av livet än sin tonårstid. Både ungdomen och vuxenlivet har sina berättelser som måste berättas.

Musiken då? Jo, svängig punk med allsångsrefränger. Allt sjunget på svenska, eller skånska om man ska vara noggrann, och inte dåligt alls. Mycket är till och med riktigt bra, och det är just de snygga refrängerna som är den stora behållningen. Dropkick Murphys på svenska utan folkrockambitioner kanske inte vore en helt dum beskrivning. Dock är bandet ganska långt ifrån amerikanerna kvalitetsmässigt, och hamnar ibland farligt nära den förhatliga trallpunken. Att hålla internationell klass är nog inte heller ambitionen hos det här gänget, några folköl i replokalen efter jobbet duger nog gott.

Jag hoppas att grabbarna får tillfälle att komma ifrån jobb och familj i framtiden också, jag skulle gärna vilja höra vad de kan bjuda på i framtiden. Men då får de gärna skippa den pinsamma sexbeskrivningen Kom igen baby, det är inte R. Kellly-klass vi snackar om här, var är min skämskudde?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Kapitano / Fubbix (2013-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner