Joyzine.se


Recension - Skiva

Maria Rylander
Facing South, 2011
Skivbolag: MaRy Music
Av: Eva Linde
Publicerad: 2011-09-12
Hemsida: www.mariarylander.se

Maria Rylander har lyckats fånga det mest attraktiva med jazzgenren; det eftertänksamma och känsliga, de där arrangemangen som växer och suger in sin lyssnare och tar dem in i sin egna lilla värld. Med en mjuk och klar stämma leder hon lyssnaren genom de piano- och basbaserade spåren som alla tycks handla om att vara på väg bort, mot något annat.

Och det är svårt att acceptera att detta är en debut, helt från Maria Rylanders egna idéer. Det känns väldigt genomarbetat även om genren inte ligger mig tillräckligt nära för att ge de riktigt höga betygen.

Personligen fastnade jag dock för I left my town. En trevande historia om att lämna det trygga bakom sig i sökandet efter något som kanske inte hittas. Förutom det tveksamma draget att blanda svenska och engelska är det ett lysande exempel på hur man med enkla medel kan skapa stora känslor.

Maria Rylander kan utan tvekan bli ett namn att hålla koll på i framtiden och ”Facing South” är redan nu ett album starkt nog för att inte låta henne vänta.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner