Joyzine.se


Recension - Skiva

Paley & Francis
S/t, 2011
Skivbolag: Cooking Vinyl
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-09-07
Hemsida: www.reidpaley.com/03_REID.PALEY.News.html

Det är på samma gång lite charmigt och lite lökigt när grånade singer/songwritern Reid Paley och Pixies-bekante Black Francis sjunger vuxna visor tillsammans. Faktum är att det för att vara en Nashville-producerad platta av två så pass välkända musikanter faktiskt låter riktigt amatörmässigt, men ändå går det inte att bortse från att det finns en viss känsla i materialet.

Det blir en kulturkrock mellan det gamla och det unga. Black Francis står givetvis för en lite avig punkvibb, men samtidigt handlar hela den här kollaborationen egentligen om en enda sak – gubbmys. Paley och Francis mumlar sig igenom tillrättalagda och bitvis inte helt tokiga små popserenader som de klätt i en ljudbild som luktar mer sunkigt garage än välbonad societetsscen om vi säger så.

Visst är det väl så att det är mer kul än bra om man ska vara riktigt krass, men mitt första intryck (”va i helvete?” - typ) mjuknar ganska fort och svänger över till ett försiktigt gillande. ”Paley & Francis” är knappast någon skiva som jag kommer minnas, men det låter ändå som att de två herrarna trivs ganska bra i varandras sällskap och i det här fallet räcker det en ganska bra bit.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner