Joyzine.se


Recension - Skiva

Serenades
Criminal Heaven, 2011
Skivbolag: Stranded
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-08-24
Hemsida: theserenades.com

Jullåten (!) Come Home inleds med en melodislinga och en atmosfär som är nästan kusligt lik de tonkonster som Andreas Kleerup utforskar tillsammans med Me And My Army på debuten ”Thank God For Sending Demons” och utvecklas sedan snabbt till att bli ”Criminal Heavens” överlägset bästa låt. En intrikat liten stänkare där Markus Krunegårds och Adam Olenius röster harmonierar fantastiskt mot varandra och man på äkta Wham-vis kan se fejksnön falla utanför rutan.

I övrigt är första fullängdaren ut från den här stjärnduon dock förvånansvärt anspråkslös. Olenius (mer känd som skäggstubbig frontman i Shout Out Louds) och Krunegård har snickrat ett knippe tillbakalutade poplåtar som aldrig riktigt lyfter. Serenader som mycket väl anspelar på bandnamnet Serenades, visst, men inte mer än så.

Det är två herrar med två snygga röster som tillsammans gör helheten större än delarna. Det hade kunnat bli helt fantastiskt med ett låtmaterial så intrikat som det de sitter på i sina respektive egna indieprojekt. Men ”Criminal Heaven” är mest sömnig. Som om herrarna varit så nöjda över att de låter så bra tillsammans att de glömt bort att skriva bra material också.

Nu vill jag givetvis inte påstå att ”Criminal Heaven” är dålig. Visst är det några småtrevliga poplåtar som puttrar fram, men från två så skickliga musikanter som Krunegård och Olenius borde man faktiskt kunna förvänta sig betydligt mer än något som bara är okej.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Sweet Serenades
Where The Action Is 2011
The Serenades (2011-06-28)
Sister Sin (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner